Hvordan vite hva slags data du bør kjøpe

Når man skal kjøpe en ny datamaskin er det ikke alltid lett å vite hva man trenger. Heldigvis er vi her for å guide deg i riktig retning.

Spør deg selv spørsmål

Hva bruker jeg egentlig dataen til? Er det gaming? Er det bare Youtube og skriveprogrammer? Er det kanskje redigering? Er det musikkproduksjon? Det finnes en rekke flere spørsmål du kan stille deg selv for å finne ut av hva du trenger. Det viktigste er at du er ærlig med deg selv.

Fristende kjøp

For mange er det fristende å kjøpe det nyeste på markedet innen både Mac og PC, men dette er ikke nødvendig. De fleste av oss trenger ikke mye RAM og harddisker på flere terrabytes. Derfor er det viktig å være realistisk. De fleste av oss trenger ikke å bruke mer enn 4000-6000 kroner på datamaskin, med mindre du jobber med ulike typer it-drift eller lignende.

Samling

Kanskje du er en av de folkene som samler på datamaskiner? Da har du kanskje til og med mer peiling enn oss på denne siden over hva som bør kjøpes.

Husk at du ikke trenger å bruke opp alle sparepengene når du skal kjøpe ny datamaskin. Ofte kan det lønne seg å kjøpe brukt, ettersom du får utrolig mye mer for pengene!