IT og datamaskiner

Historikk

Alle sammen vet nok per dags dato hva en datamaskin er. Dersom du er interessert i å finne ut mer så finnes det en god del informasjon på internett. En av de viktigste oppfinnelsene for datamaskiner var muligens transistoren på 1940-tallet. De gjorde omgjøring av energi på en mye mer effektiv og billigere måte. Etter hvert kom det også mikroprosessorer som gjorde det mulig å skape personlige datamaskiner på 70-tallet. Det vi har i dag er noe som har utviklet seg gjennom tidene til å bli disse maskinene som kan kjøre avanserte dataprogrammer på en liten enhet. Elektronikk av denne typen har utviklet seg ekstremt raskt, og det fortsetter å utvikle seg, slik at datamaskiner og telefoner har blitt billige nok for alle sammen å kjøpe det til privat bruk.

IT

Det ikke alle nødvendigvis vet masse om er IT. IT står for informasjonsteknologi. Det kan også hete

IKT fordi en veldig stor del av informasjonsteknologien inkluderer kommunikasjon. Hva er det disse menneskene jobber med? Det de ofte gjør er at de håndterer alt som har med kommunikasjon mellom forskjellige enheter å gjøre. De sørger for at informasjonen flyter gjennom til riktig plass uten at det er for mange komplikasjoner.

Bruksområder

Hva er det vanlige mennesker bruker datamaskiner til i dag? Det mest vanlige området å bruke datamaskiner til i dag er kanskje i jobbsammenheng. I de fleste bedrifter i dag så brukes datamaskiner til alt mulig, det mest vanlige er kanskje å holde regnskap. Det er også mange spesialiserte bedrifter som driver med mer avansert programmering, for eksempel til dataspill og filmer. På grunn av denne teknologien så har vi fått mer imponerende og glattere effekter i filmer og også i musikk. Vanlige mennesker med en kraftig datamaskin kan faktisk skape forskjellige klipper og musikkbiter. De fleste bruker kanskje Mac sine produkter for å være kreative og skape ting, og av en eller annen grunn så er disse datamaskinene bedre til slike oppgaver.

Personlige datamaskiner kan også gå på andre operativsystemer, og den mest kjente er Windows fra Microsoft. Disse datamaskinene er oftest ganske bra, og er generelt billigere. Disse maskinene er mer populære dersom man for eksempel skal spille dataspill. For å virkelig spille ordentlig, uten problemer så må man nok legge ut litt penger fordi mange av dagens spill krever et mer komplisert system for å kjøre. Det kan altså hende at men trenger et forbrukslån, og det kan man skaffe hos centum.no hvor de har veldig rimelige tilbud.

Datamaskiner brukes til alle slags forskjellige ting i bunn og grunn. Nesten alt som går på strøm i dag har en eller annen form for prosessering integrert. Telefoner, kjøleskap, mikrobølgeovner, fjernsyn og så videre. Det er derfor viktig å lære seg å forstå programmering og hvordan datamaskiner fungerer.