Når stein og trær får liv

Barna er fortsatt ikke i seng, men løper rundt. Barn er aktive på mobiltelefonen, enten vi liker det eller ei. Tekniske løsninger og duppeditter er barna utrolig flinke med. De er født med ski på beina som andre nordmenn, men de har og mobiltelefon i hånda. Er disse pedagogiske appene noe for foreldrene?

Belysning? Varmegulv?

Barn tenker lite på flotte stein på gulvet eller gulvvarme. De er opptatt av å slenge seg ned på gulvet med koseteppet, og leke med apper for barn. Anbefalte apper per november 2020 er godt variert utdrag for læring. For alfabetet: Poio. Det fungerer fint for iOS (Apple) og Android (Google). Barnevakten anbefaler appen fra: 4 år. Programmet er spill som lærer barna å lese. Andre apper for lesing og alfabet er “Lek ABC, Albert Åberg”, “Les Plus”, og “Bogga Alfabet”.

Downlights? Dimmer?

Oppussing kan ofte bli dyrt, men barna er fornøyd når de hiver seg på sofaen med Byggmax dimmer på lyset, og de koser seg med morsomme apper. Som Legobrikker er murstein topp til bygging. Med steinlegging bruker du matematikk uten å tenke på det. En skjev murstein-peis vil skape problemer ved bruk. Murstein må legges  presis for rett resultat. Trenger du matte-hjelp er appen “Bogga tall” anbefalt. Format: iOS (Apple) og Android (Google). Barnevakten anbefaler appen fra: 4 år og opp. Andre apper er “Matemagisk’, ‘Dragonbox’ og “Toca Store”. Alle er i form av spill, gøy, og oppgaver. Er barna opptatt av bygging med treklosser eller Lego for flotte bygging? Kanskje noe for dem?

Bål i steinlaget peis

For lek med appene er det gøy å henge ut i eget Byggmax lekehus. Når det er bygget, hva med en murstein peis i hagen?. Byggmax kan hjelpe deg med å gjøre hagen til et flott familie sted. Bygg noen plantekasser og så grønnsaker. For naturfag kan appen “Tinybop” anbefales. Spillet er for iOs, og barnevakten anbefaler det for 4 år og opp. Andre apper som fokuserer på naturfag er “iNaturalist”, “Whatbird”, og “Menneskekroppen”.

Denne artikkelen deler noe å tenke på for mor og far. 

Nytt bad?

Det er kanskje ikke så vanlig enda å finne barna i det nye Byggmax badet, nedsunket i badekaret, varme nylagte steinfliser, nytt installert dimmet lys og bare ro. Bare voksne som tar med seg Kindel og leser i badekaret? Bli ikke overrasket om poden er i nybadet og nyter tiden med å bygge engelskkunnskaper. Vi anbefaler Quizlet for moro. Formatet er iOS (Apple) og Android (Google). Barnevakten anbefaler appen fra:10 år og opp. Andre anbefalte apper er “Pili Pop”, “Kahoot!” og “Google Translate”.