Sergey Brin

Sergey Brin, opprinnelig Sergej Brin, er best kjent som en av grunnleggerne og lederne av Google. I dag er han sjef for selskapet som eier Google, Alphabet – i dag ett av verdens viktigste selskaper. Brin og hans kollega Larry Page er blant verdens rikeste menn, med en estimert formue på nær 500 milliarder kroner.

Personlig bakgrunn

I likhet med blant andre Mark Zuckerberg er Brin av jødisk avstamning. Som liten bodde han i Moskva, men familien flyttet til USA da han var bare 6 år gammel. Både faren og bestefaren var matematikere. Brin studerte også matematikk, før han begynte på en doktorgrad i IT på Stanford. Der møtte han imidlertid Page, og i en garasje i Menlo Park begynte de arbeidet med å lage en søkemotor for verdensveven.

Kranglefantene

En morsom side av det enormt vellykkede samarbeidet mellom Brin og Page var at de i starten kranglet om nesten alt. Det var svært lite de kunne enes om, men likevel greide de pussig nok å samarbeide. Søkemotoren de utviklet het opprinnelig BackRub, og ble brukt av andre studenter på Stanford. Dette utviklet seg til å bli Google, som i dag er med på å definere de fleste menneskers hverdag.