Steve Jobs

Steve Jobs var toppsjef og styreleder i Apple, styreleder i Pixar og styremedlem i Disney. Men fremfor noe var Jobs en visjonær, innovativ entreprenør som ble kjent for å grunnlegge Apple men ble legendarisk gjennom de nye produktene selskapet lanserte en hel generasjon senere.

Historien bak

Historien om Steve Jobs vil mange kjenne litt til fra filmen om ham, men den er enda mer innviklet enn det som kom frem der. Jobs var adoptert, og en søkende person som sluttet på universitetet for å finne seg selv. Han studerte zenbuddhisme og prøvde ut LSD.

Sammen med Steve Wozniak laget Jobs noen av de første personlige datamaskinene, men disse fikk etter hvert navnet Macintosh (Mac) og ble ikke omtalt som PC fordi de ikke var kompatible med IBM-systemer. Den første Mac’en var også den første datamaskinen som brukte et grafisk brukergrensesnitt. Men på grunn av uenigheter sluttet Jobs i Apple like etter, og jobbet med andre prosjekter som blant annet Pixar.

Da Apple var på randen av konkurs på slutten av 1990-tallet kom Jobs på banen igjen, og med ham som leder ble selskapet et av verdens mest verdifulle, med det sterkeste av alle varemerker. Av alle oppfinnelsene i hans ledertid er det ingen tvil om at iPhone vil bli husket aller best.